International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

More-Human-Than-Human_st_1_jpg_sd-high
INDIAN_FARMERS_PROTEST
michel-laberge_33250324636_o

InScience Maastricht

In samenwerking met Studium Generale, Maastricht University presenteren we met trots de eerste satelliet-editie van het festival. InScience Maastricht toont drie hoogtepunten van het festival in Nijmegen, met dit jaar als thema ‘Kunstmatige Intelligentie’. Alle voorstellingen worden ingeleid door een expert (voertaal: Engels) en na afloop van de film is er gelegenheid tot discussie. Meer informatie vind je hier.

More human than human

More Human Than Human onderzoekt wat het betekent om te leven in een tijdperk van intelligente machines. Op een persoonlijke, speelse en soms dramatische wijze gaan de filmmakers op zoek naar wat er op het spel staat aan creativiteit en menselijke waarden wanneer slimme machines steeds meer taken, functies en autonomie overnemen. Zal die creatie van ons, zo oneindig veel slimmer, connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?

Freedom for the wolf

Lang leve de democratie: iedereen is gelijk en we kunnen zeggen, doen en denken wat we willen. Toch? Burgers kunnen naar hartelust stemmen bij verkiezingen, maar hebben nooit daadwerkelijk de macht om zelf voor verandering te zorgen. Gefilmd over drie jaar in vijf landen, is Freedom for the Wolf een episch onderzoek naar dit nieuwe regime van illiberale democratie. Want hoe kan het dat vrijheid van de mens wordt ingeperkt en wat is er nodig om deze vrijheid te bewaren?

let there be light

Is kernfusie ‘De Heilige Graal’ in de zoektocht naar veilige, schone en eeuwige energie? In Zuid-Frankrijk werkt een team van internationale wetenschappers aan een revolutionaire machine: een kernreactor die energie zal genereren door middel van kernfusie. De ultieme oplossing voor alles… maar ook onvindbaar? Een verhaal over hoe toegewijde wetenschappers een ster op aarde willen nabouwen. De beste kans die we hebben op echt groene onuitputtelijke energie of een slechte gok?