International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

InScience17 – Woensdag 8 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-23
DSC_0327 – Kristina Kovalenko
InScience17 – Woensdag 8 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-20

InScience Junior

Wil jij altijd weten hoe iets werkt? Kun jij over elk onderwerp wel vragen bedenken? Is jouw honger naar kennis nooit gestild? Dan is InScience hét festival voor jou! Maak kennis met nieuwe en onbekende onderzoeken, test je kennis tijdens de quiz, laat je betoveren door mooie films en ervaar hoe het is om een onderzoeker te zijn. Je bekijkt het volledige juniorprogramma hier. Naast films, DIY-labs en experimenten, heeft het programma natuurlijk weer enkele hoogtepunten.

Junioropening

Op woensdagmiddag vieren we de start van InScience! In samenwerking met Het Klokhuis wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt, ontmoet je jouw favoriete Klokhuis presentator én zie je de première van de Klokhuisaflevering van het winnende onderzoek van afgelopen jaar.

Gratis toegankelijk. Wil je hierbij zijn? Meld je aan via guests@insciencefestival.nl

Kindercollege

Kun je bevriend zijn met een robot? Hoe zou je het vinden als een computer je huiswerk nakijkt? Voelt een robot pijn? Kom alles te weten over kunstmatige intelligentie tijdens dit Kindercollege in samenwerking met Bibliotheek Gelderland-Zuid. Dr. Pim Haselager geeft een interactieve demonstratie en beantwoordt al jouw vragen. Na afloop maak je zelf kennis met allerlei toepassingen van kunstmatige intelligentie. Praat met een spraakcomputer of bestuur Lego Robots.

Gratis toegankelijk, aanmelden via hvdl@obgz.nl

Junior wetenschapsquiz

Onderzoekers en uitvinders opgelet! Ben jij dol op wetenschap en ga je een uitdaging niet uit de weg? Doe dan mee aan de Junior Wetenschapsquiz en beantwoord vragen over boeiende onderwerpen aan de hand van filmfragmenten en live proefjes en experimenten. Heb jij de juiste kennis in huis om de slimste juniorwetenschapper van 2018 te worden?

Tickets zijn hier te koop.

escape room

Kom tijdens het festival ontsnappen uit de mobiele Metakids Escape Room! De mobiele escaperoom is gelanceerd om meer aandacht te vragen voor kinderen met metabole ziekten. Aan de hand van puzzels en raadsels kun je proberen om op tijd de uitgang te vinden. Dr. Sabine Fuchs (UMC Utrecht) was nauw betrokken met de opzet, én is tevens dit jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs! Bezoek de escape room op woensdagmiddag, zaterdag en zondag in de Mariënburgkapel. Dit programma is gratis toegankelijk.