dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

LUX Nijmegen

datum & locatie

InScience is een jaarlijks vijfdaags festival in Nijmegen dat plaatsvindt in november. De derde editie vindt plaats van 8 tot en met 12 november 2017. De kaartverkoop start 19 oktober en dan staat het volledige programma online.

Arthouse LUX is de hoofdlocatie van het festival. Meerdere filmzalen worden gebruikt om het filmprogramma te vertonen. De foyer en het grand café van LUX zijn het centrale ontmoetings- en informatiepunt van het festival.

Verschillende programmaonderdelen vinden plaats buiten LUX, zoals Bibliotheek Gelderland-Zuid, het Mariënburgplein en de Mariënburgkapel.


lux_ticketsinfo

 

Tickets

De kaartverkoop voor de derde editie start op 19 oktober 2017. Je koopt een los ticket per programma-onderdeel of een dagpas waarmee je meerdere programma’s op een dag kunt bezoeken. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.insciencefestival.nl of te koop aan de kassa van LUX. Reserveren van kaarten is niet mogelijk. Onderstaande toegangsprijzen worden gehanteerd, tenzij anders vermeld. Alle zalen werken met vrije zitplaatsen.

  • Film
Film €9
Student €5
CJP €7,50
Film do + vr vóór 18:00 uur €7,50

InScience is ook aangesloten bij Cineville.
Medewerkers van de kennisinstellingen/bedrijven aangesloten bij InScience krijgen €1,50 korting op de film. Deze korting is alleen aan de kassa van LUX verkrijgbaar op vertoon van een medewerkerspas.

  • Lezingen
Normaal €5
Student / CJP €3,50
 Junior / Big Ideas €3,50
  • InScience kortingspas
Dagpas – do of vr €14
Dagpas – za of zo €19

Een dagpas is verkrijgbaar via www.insciencefestival.nl en via de kassa van LUX. Met je dagpas kun je voor €2 per programma tickets kopen voor de voorstellingen die je wilt zien. Je koopt eerst de dagpas met je InScience/LUX account en rekent de pas af. Vervolgens kun je willekeurige voorstellingen afrekenen voor een meerprijs van €2 per voorstelling.

  • Junior
Filmprogramma (1001 Inventions; Voor Ik Het Vergeet) €3,50
Junior Big Ideas €3,50
Junior Wetenschapsquiz (deelnemer + introducé) €5
Junior Wetenschapsquiz (publiek) €2,50
  • De volgende programma-onderdelen zijn gratis te bezoeken:

DIY-labs, Coffee & Science, Awardshow, Junioropening, Verhalenlab, Nepnieuwsworkshops, Meetup024 filmflirt,  Science Café, Filosofisch Café, Chasing Coral. Let op: vol = vol. Voor de zaalprogramma’s geldt dat er vooraf wel een ticket bij de kassa van LUX gehaald dient te worden.

Heb je vragen over het online aankopen van tickets? Raadpleeg dan onze FAQ online tickets.

festivallocaties

  • LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Huis van de Nijmeegse Geschiedenis – Mariënburgkapel, Mariënburg 26
  • Bibliotheek Gelderland-Zuid, Mariënburg 29

Alle buitenlandse films zijn Engels ondertiteld of gesproken. Bij een aantal aansluitende programma’s is de voertaal ook Engels. 


Disclaimer: Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Prijzen op basis van editie 2017. Wijzigingen onder voorbehoud.