International
science
film festival
Nijmegen

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

LUX_Awardshow_Almicheal_Fraay-142

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. De films uit het competitieprogramma maken kans op de NTR Audience Award en de Student Jury Award.

De awards dienen als erkenning en belangstelling voor de makers. De competitie bestaat uit allerlei soorten films: documentaires, speelfilms, fictie en animatie.

Awards

NTR audience award – €2500

Ook jij kunt mee stemmen op je favoriete film! Geef na iedere film je waardering aan op het stemformulier dat je ontvangt bij de inloop van de zaal. De eindscore bepaalt welke regisseur de audience award in ontvangst neemt. De winnende film gaat naar huis met €2500.

Student jury award – €500

Vijf studenten van Gelderse universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen kijken een brede selectie aan films tijdens het festival. De laatste avond van het festival maken zij bekend welke filmmaker volgens hen de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt.

Klokhuiswetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsporijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle Universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen. Afgelopen jaar zijn er uit 27 inzendingen, 10 onderzoeken genomineerd. Kinderen kunnen stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant vinden via de website van Het Klokhuis. Heb je een interessant onderzoek en wil je kans maken op de Klokhuis Wetenschapsprijs? Het formulier voor het insturen van onderzoek voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018 is geopend. De volledige voorwaarden en het inschrijfformulier zijn via onderstaande link te vinden. Lees deze goed door voordat het nominatieformulier wordt ingevuld.