International
science
film festival
Nijmegen

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

LUX_Awardshow_Almicheal_Fraay-142

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. De films uit het competitieprogramma maken kans op de NTR Audience Award en de Student Jury Award.

De awards dienen als erkenning en belangstelling voor de makers. De competitie bestaat uit allerlei soorten films: documentaires, speelfilms, fictie en animatie.

Awards

NTR audience award – €2500

Ook jij kunt mee stemmen op je favoriete film! Geef na iedere film je waardering aan op het stemformulier dat je ontvangt bij de inloop van de zaal. De eindscore bepaalt welke regisseur de audience award in ontvangst neemt. De winnende film gaat naar huis met €2500.

Student jury award – €500

Zes studenten van universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen kijken een brede selectie aan films tijdens het festival. De laatste avond van het festival maken zij bekend welke filmmaker volgens hen de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt.

Aanmelden

Sta je ingeschreven bij een Universiteit, HBO- of MBO-opleiding? Kun je een gefundeerde mening vormen en schuw je discussies niet? Ben je enthousiast over wetenschap, kunst en film en beschikbaar van 7 tot en met 11 november? Meld je dan voor 30 september aan via het aanmeldformulier of info@insciencefestival.nl

Klokhuiswetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen. Dit jaar zijn er uit 69 inzendingen, 10 onderzoeken genomineerd. Kinderen kunnen van 15 oktober t/m 7 november via een stemtool op de website van Het Klokhuis stemmen op één van de 10 genomineerde onderzoeken. Het online inschrijfformulier is gesloten.