InScience Film Festival
Cinepoems

Cinepoems

Film

  • Language talk: Dutch
  •  - 
  • LUX 2
  • € 0,00

Wat gebeurt er als dichters en filmmakers de handen ineen slaan? Wat voor een moois ontstaat er op het snijvlak van poëzie en film? En hoe kunnen ‘cinepoems’ en artistiek onderzoek worden verweven?  

Voor het project Nieuwe Gronden sloegen literatuurorganisatie Wintertuin en InScience Film Festival dit jaar de handen ineen. We koppelden twee duo’s van ieder een dichter en een schrijver en daagden hen uit om een thema naar keuze via artistiek onderzoek aan te vliegen. Het eindresultaat: twee prachtige cinepoems.   

Vanavond gaan de films in première. We zien het werk van Lakaaysha (KAAYA) van Ewijk & Puck Füsers en Rutger Nijkamp & Femke Zwiep. We spreken met de makers over het maakproces: Hoe was het om over disciplines heen te werken? Wat hebben ze geleerd over artistiek onderzoek?  

En we gaan verder in op de waarde van artsitiek onderzoek. Wat is het precies? Hoe verschilt het van wetenschappelijk onderzoek? En hoe kan het elkaar versterken?  

Dit programma is een samenwerking tussen InScience Film Festival en literatuurorganisatie Wintertuin, en is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Gelderland, het Filmfonds, VEVAM en het Lira Fonds. 

Dit programma is in het Nederlands


7+1

7+1

Director
Lakaaysha (KAAYA) van van Ewijk
Country
The Netherlands
Length
6 min
Theme
-
Type Film
Short
Year
2024
Language
-
Subtitle
-
object permanence of desire

object permanence of desire

Director
Rutger Nijkamp
Country
The Netherlands
Length
5 min
Theme
-
Type Film
Short
Year
2024
Language
-
Subtitle
-

You may also like

Subscribe to our newsletter

Stay up to date about the festival