dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Website_VO

onderwijsprogramma voortgezet onderwijs

InScience biedt voor het voortgezet onderwijs speciale schoolvoorstellingen aan. Centraal staat het medium film: als kunstvorm, als communicatiemiddel en als informatiebron. Hierbij worden films geselecteerd die bij diverse vakgebieden aansluiten. Daarnaast doen de programma’s een beroep op de vakoverstijgende vaardigheden van leerlingen zoals kritisch denken.

Programma

Dit jaar biedt InScience de volgende programma’s aan:

 • VR programma
  Het VR programma bestaat uit meerdere onderdelen. Leerlingen bekijken korte wetenschappelijke VR-films, maken zelf een VR-bril en krijgen inzicht in hoe VR momenteel in de wetenschap gebruikt wordt en kan gaan worden. Het programma is nog onder voorbehoud. Deze zomer wordt bekend gemaakt of het door kan gaan.Sluit aan bij: CKV, Techniek, Vormgeving en ICT, Maatschappijleer, Informatica.
  Duur programma: 75 minuten
  Doelgroep: Alle jaarlagen van VMBO, Havo en VWO.
 • Hidden figures 
  De film Hidden figures laat zien welke rol Afro-Amerikaanse vrouwen hadden bij het ruimtevaartprogramma van de NASA in de jaren ’60. Deze indrukwekkende film toont een onbelicht deel van de geschiedenis van de ruimtevaart en neemt de kijker mee achter de schermen bij de NASA. Bij de filmvertoning is een wetenschapper aanwezig die op interactieve wijze met de klassen in de zaal in gesprek gaat over de film.

  Sluit aan bij de vakken: wiskunde, geschiedenis, CKV, maatschappijleer.
  Duur programma: 150 minuten
  Doelgroep: Bovenbouw Havo en VWO.

 • Before the flood
  No Facts, No Future, het thema van InScience 2017, geldt letterlijk met betrekking tot de klimaatverandering: de ontkenning daarvan heeft tot gevolg dat delen van de aarde onleefbaar worden en dat daar geen toekomst meer is. Daarom vertoont InScience Before the flood, een documentaire waarin Leonardo DiCaprio op zoek gaat naar zichtbare feiten en oplossingen voor de klimaatverandering. Er zal een wetenschapper met de leerlingen napraten over hoe zij de problematiek ervaren.
  Sluit aan bij: Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Natuurkunde, Geschiedenis.
  Duur programma: 120 minuten
  Doelgroep: VMBO, Havo en VWO.

aanmelden

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €5 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal.

Bij alle programma’s wordt lesmateriaal ontwikkeld. Op basis hiervan kunnen de leerlingen in de klas aan de slag met de thematiek van de film.

Inschrijven kan via de button ‘Klas aanmelden’. Na de zomervakantie wordt het programma definitief.


Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.