dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Website_PO

onderwijsprogramma Primair onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Centraal staat het medium film: als kunstvorm, als communicatiemiddel en als informatiebron.

Programma 2017

Het programma vindt in 2017 plaats van dinsdag 6 november tot en met vrijdag 10 november. Er zijn twee programma’s samengesteld: een programma met korte films over dementie met een verdiepende lezing van een wetenschapper. Daarnaast kunnen leerlingen genieten van een programma over de Nederlandse natuur. Dit programma is nog volop in ontwikkeling en zal hier gepresenteerd worden zodra het definitief is. Deze schoolvoorstellingen zijn geschikt voor de bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Bij de filmkeuze en de wetenschappers die we uitnodigen houden we rekening met het niveau van deze leerlingen.

algemene informatie

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal.

Bij de programma’s wordt lesmateriaal gemaakt in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit. In dit lesmateriaal wordt onderzoekend leren gebruikt als didactiek om naar de films te kijken.

Na de zomervakantie wordt het programma definitief.

contact

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.